Webáruház készítés ingyen - Boltaneten.hu  
Kínálatunk - Történetek,érdekességek... - Ismét divat a pliszírozott szoknya
Vásárlói kosara jelenleg üres. Kosár, Megrendelés
Nagyobb kép
Ismét divat a pliszírozott szoknya
0 Ft
A szoknya önmagában is nőies ruhadarab, de egyes fajtái még inkább, és itt nem a sokat mutató minire gondolok, hanem például a tüllszoknyára vagy a pliszírozott szoknyára.
Ez utóbbi most nagyon divatos is, míg a tüllszoknyát csak az elkötelezett fashionisták viselik jobbára, addig a másikat mindenki szívesen hordja.
Mi is ez a szoknya fajta?
Olyan szoknya, amelynek teljes felületén vagy bizonyos helyein pliszé eljárással (pliszírozással) tartós hajtásokat alakítanak ki díszítő céllal.
A pliszírozás hőtechnikai eljárás, az anyagot magát pliszírozzák. A történelemben ez a technika már régóta létezik, gondoljunk akár El Greco, Rembrand, Caravaggio festményeire, a sárközi, kalotaszegi, széki női népviseletre vagy Marilyn Monroe ismert fehér ruhájára. Számos filmben, színdarabban, képzőművészeti alkotásban találkozhatunk ezekkel a különleges darabokkal. A pliszék méretei 2mm-es hajtás mérettől a 8cm-ig terjednek.
A különböző méretű pliszéket először papíron modellezik, ami technikailag is megoldható és mindenki tetszését elnyeri, az kerül anyagból is megvalósításra.
Egy alapruha kerül a babára és magára a modellre, majd erre kerülnek fel a fodorsorok. Csak miután a tervezőnő megtalálta a megfelelő irányokat és formákat varrják rá a pliszét az alap darabra.
(Áfás árak.)A Boltaneten.hu ingyen webáruház szolgáltatás technikai hátterét a BITBULL Kft. biztosítja.
Amennyiben úgy gondolja, hogy a webáruház működése jogsértő, kérjük jelezze nekünk!